top of page

Farger er livsglede og kan virke antidepressivt!

Oppdatert: 7. jul.


Å omgi seg med farger kan ha mange positive sider for ens mentale helse og velvære.

Her er noen av dem:

Økt positivitet: Farger kan påvirke vårt humør og skape en følelse av glede og positivitet.


Redusert stress: Farger kan også ha en beroligende effekt på nervesystemet. Blått og grønt er spesielt beroligende og kan redusere stressnivået.


Økt kreativitet: Farger kan også inspirere til kreativitet og produktivitet. Studier har vist at rødt kan øke energinivået og øke kreativiteten, mens grønt kan gi en følelse av balanse og harmoni, som også kan øke kreativiteten.


Bedre fokus og konsentrasjon: Farger kan hjelpe oss med å opprettholde fokus og konsentrasjon. Blått og grønt kan hjelpe oss med å opprettholde et høyt fokusnivå, mens rødt kan bidra til å øke oppmerksomheten vår på en spesifikk oppgave.

Forbedret søvn: Farger kan også påvirke søvnen vår. Blått og grønt kan bidra til å senke blodtrykket og hjertefrekvensen, som igjen kan hjelpe oss med å sovne lettere og få en bedre søvn.
I sum kan omgivelsene våre og fargene rundt oss ha stor innvirkning på vår mentale helse og velvære. Å velge farger som vi trives med, kan bidra til å skape en mer harmonisk og positiv atmosfære i hjemmet og på arbeidsplassen.


At farger påvirker oss på mange måter, og dette har vært studert i lang tid, spesielt etter at Johann Wolfgang von Goethe skrev om farger og fargepsykologi for over 200 år siden. Selv om forskere og psykologer i dag ikke er helt enige om hvordan farger påvirker oss, er det klart at farger spiller en viktig rolle.


De fleste av oss har et forhold til farger, som alltid påvirker oss, selv om vi ikke alltid vet hvordan. Farger kan forbedre et rom, påvirke vår opplevelse av det, og ha innvirkning på helse og velvære. 80% av vår sanseopplevelse er visuell, og vi legger merke til farger før form ifølge Dagny, KOI Fargestudio.


Vår naturlige verden er fargerik, og vi trives best i fargerike omgivelser. Farger representerer liv, mens grått, svart og hvitt ofte forbindes med døden. Dette kan forklare hvorfor vi føler oss mer komfortable i fargerike miljøer.Når man velger farger til hjemmet, er det viktig å planlegge nøye for å skape en harmonisk palett. Mange velger nøytrale farger fordi de er redde for å gjøre feil, men en gjennomtenkt fargeplan kan fremheve rommet på en fin måte. Test farger på veggen under forskjellige lysforhold før du bestemmer deg, og ikke vær redd for å eksperimentere – du kan alltid male over hvis det ikke blir som ønsket. Du kan bruke et kunstverk som utgangspunkt for fargevalg i huset, lykke til!15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page