top of page

Kunstner fra Jæren, med maleri som min første kjærlighet.

Oppdatert: 18. nov. 2023

Maleriet er min første kjærlighet. Gjennom penselstrøkene mine, skaper jeg en verden av farger og former som formidler følelser og inviterer betrakteren til å reflektere. Jeg kan bruke kraftig struktur som blir skulpturelle elementer på flaten. Jeg søker å formidle et narrativ av bevegelse og dynamikk.

Tidligere jobbet jeg på metall og bøyde maleriene slik at de ble skulpturelle, kunst gir liv til materialer, og gjennom form og bevegelse forsøker jeg å skape verk som både utfordrer og beriker sansene.

Mange kunstnere starter med realisme hvor de skaper verk som for noen er lettere å forstå, de henviser til ting vi kjenner igjen, gjerne med presisjon og dybde, og fanger virkelighetens essens med stor detaljrikdom.

Jeg skaper i hovedsak abstrakt kunst, mine abstrakte verk åpner for tolkning og inviterer betrakteren til å finne sin egen mening og forbindelse. I forklaringen på dette beskriver jeg ofte kjærlighet, hvordan ser det ut,

er det et hjerte? Er det bilde av to mennesker? For meg er det en indre følelse uten bestemte symbol eller figurer, derfor finner jeg det enklest å male i det abstrakte landskapet.

Min kunst blir av mange sett på som moderne, modernismen i kunsten blir ofte beskrevet med abstraksjon, eksperimentering med form, farge og linje, samt avvisning av lineære narrativer. Kunstnere som Pablo Picasso, Wassily Kandinsky (min favoritt) og Piet Mondrian var ledende innenfor ulike modernistiske stilarter som kubisme, abstrakt kunst og konstruktivisme.

Gjennom modernistiske teknikker utforsker jeg nye ideer og trender, og reflekterer over samfunnets skiftende landskap.

40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page