top of page

Hvordan kom jeg ut av å være blyg og redd som barn.

Oppdatert: 18. nov. 2023

Jan Kjetil Bjørheim, med galleri på Jæren. Jeg var nysgjerrig og blyg som barn. Jeg ønsket ofte å leke alene med ting som vekket min interesse, snarere enn ”barneleker” . Å bruke timevis på å utforske et objekt (en eske, en stein osv.) Dette gjelder jo flere barn der man ser at esken er mer spennende enn leken, har ofte flere muligheter for egen fantasi.

En dag kom en stor og overveldende sorg inn i mitt liv, det kastet meg ut av bane og jeg var destabilisert i flere tiår. Fremdeles kan noen dager påvirkes av tanker, refleksjoner, og smerter som er lammende, og blokkerer for livsflyt. At den som man elsket høyest av alt som barn, min mor, var blitt syk og ingen medisin kunne hjelpe, skapte en redsel som sitter i meg for alltid, og lyden av telefonen, bankingen på min døren når hun var gått bort, er lyder som for alltid vil være en stor del av meg.

Jeg byttet "mor", den nye moren min var forsvaret Jeg tok et valg, og deretter mange, det ble en lang tur. Å reise fra et hjem som i mange år var preget av syk


dom og arbeid, til en totalt ukjent verden som soldat og senere befal, har lært meg mye, og gitt meg innsyn i svært ulike kulturer, tankesett, og måter å se verden på Noe jeg bruker i mine utrykk enten det gjelder maleri, fotografi, trykk eller andre uttrykksformer. Alle arbeid kan sees i vårt galleri på Jæren.103 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page